گزیدهاخبار ۲۵بهمن۱۳۹۱:« مسکن مهر ، منظر شهری و … »
تاکنون ۱۷.۵ درصد از کل مسکن مهر تهران تحویل صاحبانش شده است؛ تأخیر در افتتاحها به نفع «دولت» تمام شد یا به نفع «مردم»؟ روزنامۀ «دنیای اقتصاد» به تحلیل افتتاح مسکن مهر استان تهران پرداخته است. دیروز در کمال ناامیدی ناظران مسکنمهر، وزارت راهوشهرسازی سرانجام موفق شد «تهران» را برای حضور رئیسجمهور در سلسلهمراسم افتتاح […]
تاکنون ۱۷.۵ درصد از کل مسکن مهر تهران تحویل صاحبانش شده است؛ تأخیر در افتتاحها به نفع «دولت» تمام شد یا به نفع «مردم»؟
روزنامۀ «دنیای اقتصاد» به تحلیل افتتاح مسکن مهر استان تهران پرداخته است. دیروز در کمال ناامیدی ناظران مسکنمهر، وزارت راهوشهرسازی سرانجام موفق شد «تهران» را برای حضور رئیسجمهور در سلسلهمراسم افتتاح واحدهای مسکن مهر، آماده کنند تا بخشی از ۲۰۰ هزار واحدی که سهسال است در تهران در مراحل احداث قرار دارد، بهرهبرداری شود. مسئولان مسکن مهر چندماهی میشود که در تکاپوی آمادهسازی پروژههای مسکن مهر تهران برای واگذاری رسمی هستند تا بتوانند تهران را از کف جدول افتتاحهای مسکنمهر لااقل به میانۀ جدول سوق دهند.
در تهران بهرغم ساخت بیشترین حجم مسکن مهر و همچنین بیشترین نیاز بازار به این واحدها برای بازگشت آرامش به قیمت مسکن، تاکنون کمترین افتتاح رقم خورده و هنوز ساخت بخش زیادی از این واحدها به اتمام نرسیده است بهطوری که تا این لحظه نزدیک به ۷۰۰ هزار واحد مسکونیمهر در کل کشور به متقاضیان واگذار شده اما در تهران تا دیروز فقط ۱۵هزار واحد افتتاح شده بود.
میانگین قیمت تمامشدۀ واحدهایی که روز گذشته در شهر تهران، شهر جدید پردیس، اسلامشهر و شهریار تحویل متقاضیان شد، ۴۰ میلیون تومان است که از این رقم، ۲۵ میلیون تومان وام بانکی است و متقاضیان عملا با ۱۵میلیون تومان آوردۀ نقدی، صاحب این خانهها شدهاند.
مزۀ این قیمت، با توجه به نرخهای بادکردۀ آپارتمانهای بازار مسکن تهران، تا حدودی طعم تلخ تأخیر در افتتاح را برای متقاضیان مسکنمهر از بین برده است واز این منظر افتتاح روز گذشته میتواند برای دولت یک امتیاز محسوب شود.
آنچه این فرضیه را تقویت میکند استقبالی است که در هفتههای اخیر از طرف جامعۀ متقاضی برای ثبتنام جدید مسکنمهر در شهرهایی که پیشتر مازاد مسکن مهر در آنها وجود داشت، ایجاد شده است که نشان میدهد فاصلۀ حداقل ۱۰۰ میلیون تومانی بین قیمت یک واحد مسکونی مهر در اطراف تهران با قیمت یک واحد معمولی در داخل تهران، مسکنمهر را این روزها جذاب کرده است.
حرکت و زمان در منظرشهری
روزنامۀ «آرمان روابط عمومی» به تحلیل جایگاه حرکت و زمان در منظر شهری پرداخته است: منظرشهری به دلیل ماهیت عینی و ملموس خود توسط حواس انسان قابل ادراک است. مهمترین حس از میان حواس پنج گانه درفهم و ادراک منظر شهری، حس بینایی است. تغییر تدریجی مناظر شهری در بازههای زمانی بر چگونگی و نحوۀ این ادراک تأثیر میگذارد. علاوه بر آن، میزان و کیفیت تأثیرپذیری از منظر شهری به نوع حرکت اعم از پیاده یا سواره (انواع وسایط نقلیه)، وابسته است. بنابراین دو عامل زمان و حرکت بر کیفیت ادراک منظرشهری مؤثرند. با این حساب کارشناسان شهری لزوم توجه عمیق به شناخت این تأثیرات بر منظر شهری در طراحی و منظرسازی را اکیداً توصیه میکنند. یافتهها بر این امر دلالت دارد که از طریق بررسی چگونگی و میزان تأثیرات دو عامل زمان و حرکت بر ادراک منظر شهری، میتوان به اصول و استنتاجات کاربردی طراحی در زمینۀ منظرسازی دست یافت. از این رهگذر ابتدا باید برخی مفاهیم منظر شهری ونحوۀ ادراک آن مورد بررسی قرار گیرد و در ادامۀ برخی از مهمترین انگارههای مطرح در این خصوص از سوی متخصصین و صاحبنظران منظر شهری مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا در نهایت چکلیستی از اصول مورد توجه در طراحی منظر شهری قابل تبیین باشد.
شهر باید ظرفیت گفتوگوی فرهنگی داشته باشد
روزنامۀ «بهار» به تحلیل جایگاه فرهنگ در شهر پرداخته است: «شهر بنیان و بنیاد فرهنگی دارد و محل بروز و ظهور فرهنگهاست. امروزه شهرهای مختلف با نمایش ظرفیتها و تواناییهای اجتماعی و فرهنگی بهدنبال مطرحشدن و جایگاه جهانی خود هستند. براساس گزارش هزارۀ انجمن بینالمللی برنامهریزان شهری و منطقهای (ایزوکارپ) ثمرۀ کنگرههای سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۹ در چند سند مهم خلاصه شده است». احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، با اعلام این مطلب در همایشی که در فرهنگسرای اندیشه با عنوان همایش علمی مدیریت استراتژیک فرهنگی شهر تهران برگزار شد، گفت: «براساس این گزارش ۲۰۰ تغییر عمده در حوزۀ رویکرد برنامهریزی شهری رخ داده است که چند محور اساسی آن عبارتند از: ۱- تبدیل برنامهریزی بالا به پایین بهسمت مشارکت و شراکتجویی ۲- گرایش از سیستم مرکزی به تمرکززدایی ۳- حرکت از افزایش و رشد جمعیت و شغل به سمت توسعۀ پایدار با توجه به الگوی مصرف و محیط زیست ۴- حرکت از روشهای رایانهای و کمی بهطرف برنامهریزی با توجه به کیفیت زندگی ۵- حرکت از کنترل محیط به پذیرش کنترل تنوع اجتماعی و محیطی ۶- تغییر جایگاه شهرداری از حوزۀ سلامت به حوزۀ کارگشای مدنی». مسجدجامعی به نکات دیگری هم اشاره کرد: «در این نگاه مهمترین وظیفۀ شهرداریها مدیریت مدنی برای حل تعارضها و تناقضها بین خواستههای مردم و دستگاههای اجرایی است. در این میان شهرداری بهعنوان نهاد میانجی، به حمایت از مردم و صیانت از حقوق آنها اقدام میکند و شرایط تحقق خواستههای مردم را فراهم میکند.»
مردم به فضای سبز شهر احتیاج دارند/بر اساس طرح جامع شهر تهران قرار بر این بود که تا پایان سال ۱۳۹۵، هیچ یک از فضاهای سبز شهر تهران، دست نخورد و جمع آوری نشود
روزنامۀ «اعتماد» به نقل از حمزه شکیب، به معضل تخریب فضاهای سبز شهر تهران پرداخته است: بنابر اعلام رئیس کمیسیون عمران شورای شهر، بسیاری از بوستانهای شهر در حال جمعشدن هستند و مردم به این موضوع انتقاد دارند. شکیب این موضوع را بهعنوان یکی از راهکارهای کسب درآمد شهرداری معرفی کرده است. من این موضوع را مطرح کردم زیرا تبصرهیی ناخوشایند، بدون هماهنگی با شورای شهر توسط بخش دولتی در طرح تفصیلی شهر تهران تصویب شده که فضاهای سبز زیر ۲۰۰ متر اگر مالک خصوصی داشته باشند، میَتوانند مجوز ساخت مسکونی بگیرند. بر اساس این مصوبه در حال حاضر تعدادی از این بوستانها در حال ازبینرفتن هستند. حال آنکه بر اساس طرح جامع شهر تهران قرار بر این بود که تا پایان سال ۱۳۹۵، هیچ یک از فضاهای سبز شهر تهران، دست نخورد و جمع آوری نشود.
اکسیژن در خانۀ هنرمندان
روزنامۀ «همشهری»، به توضیحاتی درخصوص افتتاح یک نمایشگاه در خانۀ هنرمندان ایران پرداخته است: نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی با موضوع آلودگی هوای تهران و با عنوان «اکسیژن» از سه شنبه ۲۴ بهمن به مدت یک هفته در خانه هنرمندان ایران برپا میشود. این نمایشگاه با آثاری از ۷۰ هنرمند عرصه هنرهای تجسمی میزبان علاقمندان خواهد بود. آثار هنرمندان شرکت کننده در نمایشگاه «اکسیژن» در نگارخانه های پاییز، زمستان، استاد میرمیران و استاد نامی خانه هنرمندان ایران برپا خواهد شد. آیین افتتاح این نمایشگاه ساعت ۱۷ روز سه شنبه ۲۴ بهمن برگزار شد و بازدید از آن تا ۳۰ بهمن از ساعت ۱۴ تا ۲۰ خواهد بود.
تحقیق و تفحص از شهرداری تهران آغاز شود/هیچ تحقیق و تفحصی در خصوص تونل توحید انجام نشد/شهرداری حدود ۵۰ کیلومتر در ساخت خطوط مترو عقب مانده است.
روزنامۀ «ایران» در یادداشتی به تحلیل جایگاه نظارتی شورای شهر تهران پرداخته است: تخلفات شهرداری تهران در برخی اوقات بسیار موشکافانه توسط شورای اسلامی شهر تهران بیان و بررسی میشود، به طور مثال تحقیق و تفحص از سازمان نوسازی شهرداری تهران به دلیل تخلف در نوسازی بافتهای فرسوده و فروش متری زمین. اشکالات مالی و مهندسی شهرداری تهران در ساخت تونل توحید نیز با اعتراض شورای اسلامی شهر تهران مواجه شد، براین اساس پروژهای که قرار بود ۱۸۰ میلیارد تومان هزینه به دنبال داشته باشد، در پایان پروژه به گفتۀ پیمانکار آن، هزینه هزار میلیارد تومانی برجا گذاشت، که با ذکاوت برخی اعضای شورای اسلامی شهر هزینهکرد ۷۵۰ میلیارد تومانی شهرداری تهران محرز شد، اما واقعیت این است که هیچ تحقیق و تفحصی در اینباره انجام نشد و شورای شهر از ظرفیتهای قانونی خود برای برخورد با شهرداری تهران استفاده نکرد.
عملکرد شهرداری تهران در ساخت مترو در ماه گذشته توسط شورای اسلامی شهر تهران زیر سوال رفت و مشخص شد، شهرداری در این بخش حدود ۵۰ کیلومتر در ساخت خطوط مترو عقب مانده است، این در حالی است که چندی پیش در دو زمان مختلف شورای شهر تهران اعتراض خود را بر شیوۀ ساخت مترو که چندین مرتبه گزارش آبگرفتگی به دنبال داشته است به شهرداری اعلام کرده بود و شهرداری تهران از سوی اعضای شورا مقصر این حوادث معرفی شد.
به هر ترتیب اینها فقط چند نمونه از تخلفاتی است که شورای شهر تهران به آن اذعان دارد. اما چه دستهایی در این میان وجود داشته است که این تخلفات در سکوت باقی مانده و هیچ سرانجامی نداشته است، این موضوعی است که اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان نمایندگان مردم در نظارت بر عملکرد مدیریت شهر باید درباره آن پاسخگو باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.