امروز : چهارشنبه, ۲۰ آذر , ۱۳۹۸ - 14 ربيع ثاني 1441
بررسی ماهیت کمکرسانی شهرداری یک شهر به شهر سیلزده
شهرداری یک نهاد مستقل، عمومی و غیردولتی است که به عنوان سازمان محلی دارای وظایفی از قبیل آبادی و عمران،تأمین رفاه و بهداشت ساکنین شهر است. شهرداری نوعی سیستم ادارۀ شهر است که جهت ادارۀ امور محلی از دو واحد شورای شهر و اداره شهرداری تشکیل شده است. طبق آئیننامه مورخ ۱۳۶۳.۰۸.۱۵ قانون تقسیمات کشوری، در نقاطی که شهر شناخته شدهاند، شهرداری تأسیس میشود. در نقاطی که طبق قانون شهرداری تأسیس میشود، شهرداری موظف است وظایف خود را در محدودهای که به تصویب وزارت کشور رسیده است انجام دهد و خارج از محدوده هیچ تکلیفی ندارد (ماده ۵۶ قانون شهرداری).
به جهت حائز اهمیتبودن صلاحیت محلی مأموران شهرداری در حوزۀ محلی عملکرد آن، مطابق مادۀ ۲ قانون، شهرداریها مکلفند حدود حوزۀ خود را تعیین و نقشۀ دقیق آن را ترسیم کند و به تصویب شورای شهر و وزارت کشور برسانند. طبق تبصرۀ ۱ قانون تصمیمات کشوری، محدودۀ شهر، به پیشنهاد شورای شهر و تصویب وزارت کشور و مسکن و شهرسازی تعیین میشود.
طبق قانون اساســی و قانون شوراهای اسلامی ، نقش اصلی در مدیریت شــهری بر عهدۀ شــوراهای اســلامی شــهر (که نمایندگانــش منتخب مردم و تعیینکنندۀ شهردار هستند) گذاشته شده است. طبق قانون شــوراهای اسلامی ، شورای شهر به منظور پیشــبرد برنامه های اجتماعی ، اقتصادی، عمرانی، بهداشــتی، فرهنگی، آموزشــی و دیگر امــور رفاهی با همکاری مردم و نظارت بر امور شهر تشکیل میشود.
قوانین و مقررات شهرداریها در چارچوب مصوبه شورای اسلامی هر شــهر چهره قانونی به خود میشود. این قوانین از ســوی شورا به شــهرداریها ابلاغ میشود. شــوراهاى شــهر در کلیه ارکان هاى شــهردارى نقش نظارتى دارند و همه برنامه ها و تصمیمات شهردارى باید با هماهنگى و نظارت شــوراها انجام گیرد. شهردار موظف به اجرای مصوبهها، طرحها و برنامههای شهرسازی، پیشبینی و پیشنهادهای مطروحه از سوی شورای شهر است. شهردار وظیفــه دارد تا این قوانین را اجرا نماید و یا در انجام فعالیت ها خود آنان را سرلوحه ی فعالیت های خود قرار دهد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران و واقع شدن آن در حادثهخیزترین نقاط جغرافیایی کرۀ خاکی، سبب شده تا این کشور در طول تاریخ همواره با حوادث مختلف طبیعی مانند سیل و زلزله مواجه گردد و سالانه شاهد حوادث مذکور و در نتیجه آن آسیب جانی،مالی،روحی و روانی هموطنان باشیم.
در سیل اخیر، بحثی مطرح شد و آن هم بررسی اعتبار قانونی کمک شهرداری تهران به مناطق سیل زده توسط شورای شهر است. مصوبه ۲۵ فروردین ۹۸ شورای شهر تهران به شهرداری اجازه داد تا سقف ۱۰ میلیارد تومان به سیلزدههای خوزستان، لرستان و گلستان کمکرسانی کند. اما با توجه به مباحث حقوقی ذکر شده و هدف از تأسیس شهرداری در یک شهر، آیا ذات این کمکها مورد تأیید است؟ آیا تأیید شورای شهر به منزله نظر ساکنین شهر در نظر گرفته می شود و این تناقض و تضاد با هدف تأسیس را بر طرف میکند؟
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.