امروز : چهارشنبه, ۱۳ آذر , ۱۳۹۸ - 7 ربيع ثاني 1441
موزۀ مردمشناسی ورامین تعطیل شد
همزمان با روز جهانی گردشگری در حالیکه موزههای کشور، رایگان پذیرای علاقهمندان به میراث فرهنگی هستند، موزۀ مردمشناسی ورامین در برج علاءالدوله تعطیل شد.
تهران-ایرنا: همزمان با روز جهانی گردشگری در حالی که موزههای کشور به صورت رایگان پذیرای علاقهمندان به میراث فرهنگی هستند، موزۀ مردمشناسی ورامین در برج تاریخی علاءالدوله به دلیل ناهماهنگی شهرداری و میراث فرهنگی این شهر تعطیل شد.
به گزارش ایرنا ، شهرستان ورامین بر اساس اسناد تاریخی بیش از ۷هزار سال قدمت دارد و از صدها اثر تاریخی ثبت ملی شده برخوردار است، در کاوشهای باستانی صورتگرفته در ابنیۀ تاریخی ورامین، آثار متعددی کشف شده که به دلیل نبود موزه، این آثار هیچگاه در معرض دید عموم مردم قرار نگرفته است.
هرچند که موضوع احداث موزه در شهرستان ورامین بارها مورد تأکید مسئولان شهرستان و استان تهران بود و حتی شورای اسلامی شهر ورامین در سال ۱۳۹۰ زمینی را برای احداث آن در نظر گرفت ، ولی احداث موزۀ ورامین هیچگاه عملیاتی نشد تا آنکه شهرداری ورامین با راهاندازی موزۀ مردمشناسی و حیاتوحش، نخستینگام را برای جمعآوری آثار شهرستان برداشت.
سال گذشته با انعقاد تفاهمنامهای بین شهرداری و دفتر میراث فرهنگی شهرستان ورامین ، مقرر شد تا طی مدت یکسال ، موزۀ مردمشناسی با هماهنگی این دو ارگان در برج تاریخی آرامگاهی علاءالدوله راهاندازی شود که با فراهمشدن شرایط و زیرساختهای مورد نیاز ، این موزه در فروردینماه امسال با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران افتتاح و به روی علاقمندان باز شد.
تنها پس از گذشت سه ماه از آغاز فعالیت این موزه، دفتر میراث فرهنگی ورامین طی نامهای خواستار جمعآوری اشیاء و ویترینها توسط شهرداری ورامین و پس از سهماه کشوقوس و مکاتبات بین این دو ارگان، همزمان با روز جهانی گردشگری، این موزه تعطیل شد.
میراث فرهنگی خواستار جمعآوری موزه شده بود
معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری ورامین با بیان اینکه راهاندازی موزه در راستای اجرای برنامههای فرهنگی شهر صورت گرفته اظهار داشت: «میراث فرهنگی ورامین طی مکاتباتی که با شهرداری، خواستار جمعآوری موزۀ مردمشناسی از داخل برج تاریخی علاءالدوله شده بود».
حسین عباسی به خبرنگار ایرنا گفت : «شهرداری ورامین با جمعآوری بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی در حوزۀ مردمشناسی و با هدف معرفی ظرفیتهای تاریخی شهرستان این موزه را با همکاری میراث فرهنگی راهاندازی کرده بود».
وی افزود: «میراث فرهنگی در نامهای که به شهرداری ارسال کرده این گونه اظهار داشت که وسایل مربوط به موزه به بدنۀ تاریخی برج علاءالدوله آسیب وارد میکند لذا مسئولان شهرداری پس از بررسی جوانب امر تصمیم گرفتند تا وسایل این موزه را جمعآوری کرده و به محل اولین موزۀ مردمشناسی واقع در بوستان ۱۵ خرداد منتقل کنند».
وی افزود: «در طول این مدت علاوه بر گردشگران داخلی، گردشگران و جهانگردانی از کشورهای چین، کرهجنوبی، مالزی، آمریکا، آلمان، هلند، ترکیه، ایتالیا، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، دانمارک، استرالیا و کانادا با حضور در برج علاءالدوله، از موزۀ مردمشناسی ورامین بازدید کردهاند».
آثار گردآوریشده، ظرفیت نمایش در موزه را نداشت.
رئیس دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورامین با بیان اینکه آثار گردآوریشده در موزۀ مردمشناسی، قابلیت موزه را نداشت گفت: «چینش ویترینها میتوانست به برج آسیب وارد کند».
ژیلا خدادادی افزود: «با بررسی تفاهمنامۀ منعقدشده بین مسئولان وقت میراث فرهنگی و شهرداری ورامین مشخص میشود که تمامی هزینههای نگهداری با میراث است و شهرداری تعهدی نسبت به آن ندارد».
وی اظهار کرد: «نزدیکبودن ویترینها به دیوارهها و وجود برخی از آثار داخل برج میتوانست به دیوارههای تاریخی این اثر آسیب وارد کند که این موضوع در مکاتباتی به شهرداری اشاره شده بود».
خدادادی گفت: «با وجود آنکه در مکاتبات ارسالشده از سوی میراث به شهرداری، خواستار جمعآوری موزه بودیم ولی اکنون نیز حاضریم تا پایان قرارداد منعقدشده تا پایان اسفند ۹۷ این مرکز به فعالیت خود ادامه دهد ولی ظاهراً شهرداری تمامی وسایل خود را جمعآوری کرده است».
وی افزود: «در زمان حاضر محوطۀ برج تاریخی علاءالدوله به برخی از افراد با بهای بسیار اندک اجاره داده شده که لازم است این افراد نیز ساماندهی و یا از داخل برج منتقل شوند».
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
منبع: ایرنا
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.