امروز : سه شنبه, ۷ بهمن , ۱۳۹۹ - 13 جماد ثاني 1442
تهران نیاز به یک طرح جامع فرهنگی و هنری دارد.
جلسۀ شورای هنری و کارگروههای ارزیابی با اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران ظهر ششم شهریورماه، در سالن کنفرانس سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار شد. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، در این جلسه، دکتر حجت نظری و محمدجواد حقشناس، اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، دکتر برزین ضرغامی، مدیرعامل […]
جلسۀ شورای هنری و کارگروههای ارزیابی با اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران ظهر ششم شهریورماه، در سالن کنفرانس سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، در این جلسه، دکتر حجت نظری و محمدجواد حقشناس، اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، دکتر برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، سیدمجتبی موسوی، معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی و اعضای شورای هنری و کارگروه های ارزیابی حضور داشتند که پیرامون موضوع هنر در فضای شهری تبادل نظر شد.
در ابتدای این جلسه دکتر برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی با بیان اینکه شورای هنری و کارگروههای ارزیابی موظف هستند کار خوب و بد را از هم تشخیص دهند، گفت: «سازمان زیباسازی متولی تمامی فعالیتهای هنری است که در حوزۀ شهری اتفاق میافتد و انتظاری که در شهرداری وجود دارد این است که تمام این اتفاقات، از کانال این شورا انجام شود».
او با تأکید بر استفاده از هنرمندان جوان در فعالیتهای هنر شهری، گفت: «این شورا باید بتواند میان هنرمندان پیشکسوت و جوان پل ارتباطی باشد و طوری برنامهریزی کند که هم منزلت هنرمندان پیشکوست نگه داشته شود و هم هنرمندان جوان و خلاق وارد این عرصه شوند».
به گفتۀ مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران تعداد افرادی که در حوزههای مختلف هنر شهری از دانشگاه فارغالتحصیل شده و کار ندارند، کم نیستند و این افراد انتظار دارند در حد فعالیتهای فرهنگی و هنری که در سازمان انجام میشود، کاری برای آنها باشد.
دکتر ضرغامی با تأکید براینکه حتماً باید شیوهنامهای برای این شورا تهیه شود تا فعالیت این شورا درآن چارچوب تعریف شود، ادامه داد: «فعالیتهای این شورا و کارگروهها سلیقهای نیست و مبنای فعالیتها، باید شیوهنامهای باشد که تدوین میشود».
او خطاب به اعضای شورای شهر که در این جلسه حضور داشتند گفت: «امیدوارم اعضای کارگروه فرهنگی سازمان در کارگروه هایی که از سوی کمیسیون فرهنگی شورا تشکیل شده، حضور داشته باشند و موارد و ملاحظاتی که در خصوص حوزۀ کاری سازمان زیباسازی دارند در کمیسیون فرهنگی شورا مطرح کنند».
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران درعینحال از اعضای شورای فرهنگی سازمان خواست تا با برگزاری جلسات هماندیشی، نظراتی که از بیرون مطرح میشود را جمعآوری کنند و افزود: «هرچه گروههای مشورتی گستردهتر باشد خروجی که برای شهر، به دست میآید بهتر و دقیقتر خواهد بود».
دکتر ضرغامی با تأکید براینکه تأثیرگذاری تصمیماتی که در این شورا گرفته میشود بسیار زیاد است، گفت: «اعضای این شورا قدر کاری که انجام میدهند را بدانند و با ساختار و سازوکار هدفمند و منظم، عمل کنند تا تأثیرگذاری بهتری نهتنها در تهران که در سایر شهرها نیز داشته باشند».
در ادامۀ این جلسه سیدمجتبی موسوی، معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران به ارائۀ گزارش از جلسات شورای هنری و دیوارنگاری پرداخت و گفت: «درنهایت تصمیم گرفته شد که این شورا هر ۴۵ روز، یکبار جلسۀ مشترک با اعضای کارگروه فنی و نظارتی داشته باشد تا هماهنگیهای لازم بین شورا و کارگروه انجام شود».
او با اشاره به فعالیتهای شورای هنری سازمان که عمری ۲۰ساله دارد، ادامه داد: «این شورا توانسته سمپوزیمهای ملی و بینالمللی و سالانههای شهری بهارستان را برگزار کند».
درادامه، کیانوش غریبپور به عنوان یکی از اعضای این شورا به لزوم تدوین و ارائۀ طرح جامع هنری اشاره کرد و گفت: «با تدوین و ارائۀ این طرح به شورای شهر، فعالیتهای هنری شهر بهصورت جامع و در قالب یک طرح کامل درآمده و به سازمان زیباسازی و سایر بخشهای شهرداری ابلاغ خواهد شد».
حبیبالله صادقی نیز بهعنوان یکی دیگر از اعضای شورای هنری سازمان، خطاب به اعضای شورای شهر حاضر در جلسه گفت: «هنرمندان حاضر دراین جلسه،، منتظر یک قدم بزرگ از سوی شورای شهر هستند تا نگاه جهان را به ایران و تهران تغییر دهند و بتوانند آثار خود را نهتنها به سایر شهرها که به کل دنیا صادر کنند».
کامبیز صبری نیز به لزوم ارائۀ طرح های هنری در فعالیتهای هنری اشاره کرد و گفت: «شورای هنری باید بتواند به سمتی حرکت کند که بهصورت قانونی طرحهای هنری را وارد فعالیتهای عمرانی کند. باید راهکاری پیدا کنیم که چطور فعالیتهای هنری، وارد ساختوسازهای عمرانی شود».
در ادامه حقشناس، عضو شورای شهر تهران گفت: «حوزۀ هنری بخش بسیار مهمی است و هدف آن تأمین آسایش، رفاه و رضایت شهروندان است».
او با تأکید بر اینکه عنصر زیبایی و زیباییشناسی از فاکتورها و شاخصهای اصلی حقوق شهروندی است، گفت: «امیدوارم هنرمندان فضای شهر را بهگونهای سامان دهند که شهروندان، عابران و افرادی که به تهران سفر میکنند، از شهر لذت ببرند».
حجت نظری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با تأکید بر صحبتهای غریبپور گفت: «تهران نیاز به یک طرح جامع فرهنگی و هنری دارد؛ این نیاز برای شهر تهران کاملاً محسوس است».
او با اشاره به اینکه امیدوارم بازبینی اساسی برای پروژههایی که از سوی سازمان زیباسازی انجام شده؛ صورت گیرد، ادامه داد: «با این بازبینی کارهایی که درجۀ کیفی پایینتری دارند، تغییرکرده و آثار ماندگار و فاخر جایگزین آن خواهند شد».
حجت نظری با بیان اینکه در تهران به موضوعات هنری کم پرداخته شده است، افزود: «میتوان با تکیه بر این شورا، خلاء موجود را پر کرد».
به گفته این عضو شورای شهر تهران در بسیاری از شهرهای دنیا اِلِمانی که معرف آن شهر باشد وجود دارد و تهران این المان را برای خوش آمدگویی به مسافرانی که وارد پایتخت می شوند، ندارد.
او سپس با اشاره به لزوم توجه به جوانان گفت: «امیدوارم در کنار اساتید باتجربه، امکان حضور جوانان هنرمند فراهم شود. کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، آمادگی کامل برای همکاری با شورای هنری سازمان را دارد».
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.