پایگاه تحلیلی - خبری نظرآنلاین

رسانه راهبردی - انتقادی پژوهشکده نظر

مدرن چيست؟

چکیده: کارگاه تخصصی گروه علوم و تاریخ هنر با موضوع "مفهوم مدرن"توسط جناب آقای دکتر سعید حقیر در تاریخ 24/4/1388 و با حضور جمعی از اساتید، فارغ التحصیلان و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد معماری و رشته های مرتبط در پژوهشکده نظر برگزار شد.
– تعاريف اوليه
جهت مطالعه در باب هنر مدرن، لازم است ابتدا مفاهيم مدرن مورد بررسي قرار گيرند. مفهوم Modern و modern با يكديگر متفاوت است، و دانستن اين تفاوت هاي معنايي، ما را در درك بهتر هنر مدرن ياري خواهد رساند. modern ، كه از كلمة لاتين modo اخذ شده، در فرهنگ روميان باستان به معناي “به تازگي” يا “تازه” بوده است. يعني” آنچه به تازگي غالب گشته”.
Modern الزاماً به مفهوم ” تازه” نيست. براي اين كلمه مفاهيم متعددي را در نظر گرفته اند. از جمله:
-Modern، شامل هر آن چيزي مي شود كه بعد از رنسانس در تمدن غربي به وقوع پيوسته است. و اين فرآيند به پايان نرسيده است.– مدرنيته
مدرنيته (Modernite) را روزگار پيروزي خرد انسان دانسته اند. خرد باوري و تلاشي ناخود آگاه براي شكستن و ويران كردن عادت هاي سنتي و عبور از تمامي روش ها، حس ها، باور ها و شيوه هاي مادي و معنوي دوران كهن. – مدرنيسم
با اين تعريف مدرنيته كه يك جهان بيني است، رويكردي است عمومي. يك نوآوري در انديشه است كه كسي عزم و قصدي بر آن نداشته، زيرا به دنبال برتري دادن نو بر كهنه نبوده است. اما مدرنيسم در نقطه مقابل اين تفكرقرار مي گيرد. مدرنيسم اصرار دارد كه نو بر كهنه برتري دارد. مدرنيسم را مي توان ايجاد و يا تخريب كرد، اما مدرنيته با عزم كسي به وجود نمي آيد و يا به عزم كسي نابود نمي شود.

– تفكر مدرن
مدرنيته يك رويكرد عمومي است، اما تفكر مدرن در حيطة فردي مطرح مي شود.

– خرد
خرد را مي توان به دو دسته كلي خرد دريافتگر و خرد متصرف تقسيم كرد.خرد مدرن همان خرد متصرف است. خردي است كه در جهان پيرامونش تصرف ايجاد مي كند.

– نتيجه
مدرنيته يك رويكرد است كه اَشكال متفاوتي از آن ظاهر مي شود. يكي از معضلات كشور هاي در حال توسعه اين است كه اساساً به دنبال مدرنيته مربوط به خود نيستند و مي پندارند با وارد كردن اين فرهنگ، خود نيز به طور حقيقي واجد آن خواهند شد.

مدرن چيست؟

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان مطالعه مطلب