از باغ شهری به باغ شخصی
باغ ویلا مکانی است که در محدوده های پیرامونی شهر ساخته می شودو قرار است افراد مقیم در آن آخر هفته ها در محدوده شخصی خود آزادانه تفریحاتی داشته باشند.
باغ ویلا مکانی است که در محدوده های پیرامونی شهر ساخته می شودو قرار است افراد مقیم در آن آخر هفته ها در محدوده شخصی خود آزادانه تفریحاتی داشته باشند.
دیدگاه توسعه حریم شاهچراغ غلبه کاربری تجاری نامانوس با بافت مذهبی و تاریخی است. در چنین فضایی مخاطب زائر نیست بلکه سیاح است برای خرید مایحتاج و سوغات.
باغ ایرانی با الگوهای ساختاری و فرهنگی خود در گستره ای از تاریخ شکل گرفته است و مرزهای جغرافیایی را پیموده و در دل و جان تاریخ مردمان جا باز کرده است.
عنوان باغ تهرانی تاکنون از سوی هیچ متخصص منظر و باغسازی مطرح نشدهاست. اگر این چنین بود مجموعهای از سبک باغسازی به تعداد شهرهای ایران داشتیم.
در باغ خونی نیز به دلیل غلبه نظام سرمایه داری در اطراف حرم امام رضا (ع)، ارزش های میراثی و منظر تاریخی آن توسط مالک باغ نادیده گرفته شده است.
حاکمان شهرها برای کنترل قدرت و نفوذ خود بر شهر و صیانت از منابع آب و حفظ سلامت آنها نسبت به احداث باغ در محل سرچشمه و مظاهر اصلی آن اقدام می کردند.
با تبدیل باغ به پارک، شاهد گونه جدیدی از فضای سبز شهری هستیم که در عین نوآوریهایی همچون عمومی شدن باغ معاصر، حس مکان و ادراک را از مخاطب سلب کرد.
باغملی، نخستین پارک شهری مدرن در ایران بود تا صرفا فضای تفرج و طبیعتگردی باشد. پیش از آن پارکی در ایران وجود نداشت و تفرج در باغهای حومه شهر انجام میشد.
تعاملات اجتماعی مردم در هر پهنه از شهر، زمینۀ منظر را میسازد. با متمرکزکردن باغهای موضوعی در یک منطقه از شهر نمیتوان به پویایی آنها امید بست.
وقتی توانایی شناساندن باغ ایرانی با مفاهیم اصیل به عنوان یک کهن الگو وجود ندارد، بهتر است حداقل صورتی تصنعی، کمیک و غیرقابل باور از آن به مخاطب ارائه نشود.
واژۀ «چهارباغ» از دورۀ صفویه بیشتر شده است. به عبارت دیگر تا پیش از این دوره بهکارگیری واژۀ «چارباغ» معمول بوده که به معنی «بخشی از جهان» بوده است.
در طول فعالیت یکسالۀ کمیسیون شهرسازیومعماری، تکتک اعضای کمیسیون و مسئولین کمیتهها و کارشناسان مربوطه در راستای ایفای نقش قانونگذاری نمایندگی مردم، نسبت به کنشگریها و فعالیتهای گسترده در حوزۀ بررسی طرحها و لوایح و پیشنهادات و برگزاری جلسات و نشستهای تخصصی و عمومی با مدیران مدیریت شهری، شهروندان، تشکلهای حرفهای و صنفی و دانشگاهی، مسئولین و مدیران تمامی سازمانها و نهادهای مرتبط با مدیریت شهری و نیز در راستای ایفای نقش نظارتی با حضور در مناطق ۲۲گانه شهر و سازمانها و شرکتهای تابعۀ شهرداری تهران و بین شهروندان و انجام بازدیدهای میدانی و تشکیل جلسات هدفمند و مؤثر مبتنیبر راهبردهای تدوینشدۀ اولیه اقدام کردند، که بازگویی آنها در این یادداشت نمیگنجد و اما بهطور خلاصه به بخشی از فعالیتها و دستاوردهای این کمیسیون بهشرح ذیل میپردازم. ...