پایگاه تحلیلی - خبری نظرآنلاین

رسانه راهبردی - انتقادی پژوهشکده نظر

مطالب دسته بندی: نوسازی شهری

میلاد شیراوند

در نشست شهرسازی روی آب مطرح شد؛ مشهودی: اساس طرح جامع شهرهای ایران روی آب بنا شده است/ منصوری: باید روی چند مساله کلیدی تهران تمرکز کنیم/ خسروی پور: اگر اجازه می‌دادند همین طرح جامع اجرایی شود امروز وضع بهتری داشتیم

نشست «شهرسازی روی آب» به منظور بررسی اثرات تثبیت جمعیت بر طرح جامع شهرها با حضور مهندس سهراب مشهودی (رییس گرونه شهرسازی جامعه مهندسین مشاور)، دکتر محمدجواد خسروی پور (رییس نهاد راهبری و پایش طرح های توسعه شهری تهران) و دکتر سید امیر منصوری (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) در روز چهارشنبه یکم شهریورماه در گالری هنر و پژوهش نظرگاه برگزار شد.

میلاد شیراوند

در گفت و گو با روزنامه شرق؛ سید امیر منصوری: تهران برای نجات از زلزله هولناک زمان زیادی ندارد/ خانه‌های قریب به 5 میلیون تهرانی نیاز به نوسازی دارد

«بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها در خانه‌های ناپایدار زندگی می‌کنند؛ خانه‌هایی که تنها روی دیوارهای حمال بنا شده‌اند و با حرکت‌های افقی زلزله به سادگی فرو می‌ریزند. مؤسسه علمی و تحقیقاتی جایکای ژاپن تخمین زده است با فعال‌شدن گسل‌های تهران و بروز زلزله‌ای بیشتر از ۶.۵ ریشتر، بلافاصله ۱.۵ میلیون تهرانی کشته می‌شوند. ۱.۵ میلیون نفری که از اعضای خانواده نزدیک به پنج میلیون تهرانی هستند که در بافت ناپایدار شهر ساکن‌اند. در واقع باید گفت با زلزله ۶.۵ ریشتری حدود نیمی از تهرانی‌ها اعضای خانواده و دوستان خود را از دست می‌دهند».

علل اربعۀ «شهر»
محمدرضا فروزنده

علل اربعۀ «شهر»

علت مادی شهر، تمام مصالحی است که شهر بر بدن خود می‌ پوشاند. از مصالح بناییِ توده ‌های ساختمانی گرفته تا درختان، کوه‌ ها، آب جوی ‌ها. علت صوری اما خیلی شهره است.

به بافت تاریخی با دید فرسوده نگاه نکنیم!
امین ماهان

به بافت تاریخی با دید فرسوده نگاه نکنیم!

بافت تاریخی شهرها، گنجینه های مادی و معنوی از سرگذشت شهرها هستند.
به دلیل مدیریت ناکارآمد، بخش بزرگی از بافت های تاریخی تحت عنوان بافت فرسوده، تخریب می‌شوند.

کاستی های بافت تاریخی شهر کرمانشاه
بهزاد مسعودی‌اصل

کاستی های بافت تاریخی شهر کرمانشاه

بافت تاریخی کرمانشاه علی‌رغم فرسودگی، هنوز برخی ظرفیت‌های پویایی و سرزندگی خود را حفظ نموده و دارای ظرفیت‌های مناسبی به منظور حفاظت و احیاء است.

وجوه تاریک لغو مصوبه برج-باغ
سمیرا عابدی

وجوه تاریک لغو مصوبه برج-باغ

اصلاح مصوبه برج-باغ به جای لغو یکباره، ملزم کردن مالکان در حفظ باغات و همچنین ایجاد باغهای عمودی و جداره های سبز می توانست منجر به تقویت زیرساختهای سبز گردد.

مدیریت شهری نمایشی؛ قسمت سوم: نوسازی
یاسمین راشدی‌اسکویی

مدیریت شهری نمایشی؛ قسمت سوم: نوسازی

ساخت پاتوق های محلی از سوی سازمان نوسازی در خصوص بافت فرسوده به جای اقدامات مبتنی بر نجات بخشی، به مثابه آرایش صورت انسانی است که جسمش در تب می سوزد.

عدالت فضایی و بافت فرسوده
علی یاسر جعفری

عدالت فضایی و بافت فرسوده

سازوکارهای فضایی در گذر زمان موجب عدم برقراری عدالت اجتماعی که عامل شکل گیری بافت فرسوده هستند، شد و مکان های سکونت روز به روز درگیر نابرابری های بیشتری گردید.