خبرگزاری ایمنا:مدیرعامل پروژه احیای میدان عتیق تاکید کرد: از شروع طراحی این طرح تاکنون تمام اقدامات انجام شده با نظارت نماینده میراث فرهنگی صورت گرفته است وبه صورت روزانه مستند نگاری می شود.به گزارش ایمنا،با حرکت جهت دار برخی افراد مبنی بر ایجاد شبهه در عملیات اجرایی طرح عظیم عتیق اصفهان که بزرگترین طرح احیای بافت فرسوده در کشور تلقی می گردد چندی پیش مسوول ایکوموس ایران که شورایی است غیر دولتی و از علاقه مندان به مطالعه و معرفی بناها و محوطه های تاریخی تشکیل شده است تحت تاثیر این حرکات در اظهاراتی تامل برانگیز نسبت به اجرای این طرح بزرگ که احیای بخشی از هویت تاریخی و میراثی اصفهان قدیم را شامل می شود انتقاد کرد!
این انتقاد در حالی تحت برخی سیاه نمایی ها صورت گرفت که پیش از این متخصصان و صاحب نظران امر و مقامات ارشد استانی و کشوری در بازدید از این طرح کم نظیر اجرای آن را تایید و از حرکت سریع آن در راستای حفاظت از هویت تاریخی این محدوده شهر اصفهان حمایت کرده اند.
اما مهندس حسن روانفر مدیرعامل پروژه احیای میدان عتیق در پاسخ به اظهارات رییس ایکوموس ایران مبنی بر این که وسعت وشدت دخالت در اطراف مسجد جامع اصفهان نگران کننده است،گفت:در سال ۶۲ تجدید نظر طرح جامع اصفهان از سوی شورای عالی شهرسازی ومعماری کشور تصویب شد ودر این طرح احیای میدان دوره سلجوقی یا عتیق به عنوان یکی از طرح های مهم شهری مشخص گردید.
وی با بیان این که تمام مراحل طرح احیای میدان عتیق در شورای عالی شهرسازی ومعماری طی شده است ،اظهارداشت:این پروژه نیز با طراحی ویژه در طرح تفصیلی منطقه سه پیش بینی و به تصویب کمیسیون ماده پنج در سال ۶۷ رسید که تمام کارهای کارشناسی ومطالعات توسط سازمان میراث فرهنگی استان به عنوان یکی از اعضای اصلی این کمیسیون انجام گرفت.
وی با اشاره به این که طرح احیای میدان عتیق تاییدیه شورای میراث فرهنگی کشور را نیز دریافت کرده است اذعان داشت:بعد از این مرحله طرح فاز صفر محدوده میدان عتیق توسط سازمان مسکن وشهرسازی تهیه شد اما مسکوت ماند.
مدیرعامل پروژه احیای میدان عتیق با بیان این مطلب که در سال ۸۳ قرارداد جزییات طراحی این طرح با مقیاس بزرگتر با مشاور مورد نظر منعقد شد ادامه داد: پروژه احیای میدان عتیق بار دیگر درکمیسیون ماده پنج با محدوده ۳۲ هکتاری تصویب گردید ودر دستور اجرای کار قرارگرفت.
وی به بررسی های پروژه احیای میدان عتیق به صورت مکرر به دلیل حجم وسیع واعتبار قابل توجه آن اشاره وتصریح کرد:بالاخره شهرداری اصفهان با نیت خالصانه و جسارت تصمیم به اجرای این طرح گرفت واز سوی سازمان نوسازی وبهسازی شهرداری قراردادی با مشاور در زمینه تعیین جزییات پروژه احیای میدان عتیق در سه قسمت احداث زیرگذر به منظور اتصال بازار اصفهان واحیای بخش های تاریخی ،میدان وپروژه های پیرامون انعقاد کرد که درفاز اول این پروژه مرحله اول ودوم زیرگذرتهیه وطی جلسات متعدد به صورت مشترک با نمایندگان ارگان های مربوطه از جمله سازمان میراث فرهنگی ومسکن وشهرسازی انجام شد.
روانفر تاییدیه میراث فرهنگی را از مراحل مهم برای اجرای طرح زیرگذر میدان عتیق اعلام و بیان کرد:با توجه به تاریخی بودن این محدوده تیم باستان شناسی توسط این سازمان مشخص وپس از حفاری وگمانه زنی های باستان شناسی گزارشی تهیه و پس از تایید شورای میراث فرهنگی کشور احداث زیرگذر بلامانع اعلام گردید، این درحالی است که تمام مستندات ومدارک موجود می باشد.
وی اضافه کرد:طی درخواست شهرداری اصفهان نماینده سازمان میراث فرهنگی با شروع اجرای طرح احیای میدان عتیق معرفی و باستان شناس مقیم در محدوده این پروژه مستقر شد.
وی با تاکید بر این که از شروع طرح احیای میدان عتیق تاکنون اقدامات انجام شده با نظارت نماینده میراث فرهنگی صورت گرفته است اعلام کرد:تمام مراحل زیرنظر کارشناسان میراث فرهنگی به صورت روزانه مستند نگاری وبه مراجع ذیربط ارسال می شود.
مدیرعامل شرکت احیای میدان عتیق معتقد است:تمام فعالیت های صورت گرفته طبق ضوابط ومقررات انجام شده است و شهرداری تا زمان طی این مراحل طرح احیای میدان عتیق را آغاز نمی کرد.
وی اقدامات انجام شده در پروژه احیای میدان عتیق را در کشور از لحاظ مباحث باستان شناسی بی نظیر توصیف و اعلام کرد:حتی کارشناسان خبره ومجرب بر این موضوع صحه گذاشته اند و ابراز نمودند که شهرداری اصفهان خیلی زود اشتباهات صورت گرفته در محور تاریخی به خصوص احداث خیابان عبدالرزاق در زمان پهلوی را متوجه شده و برای جبران آن مرمت و طراحی ویژه ای را به صورت اصولی آغاز کرده است.
روانفر احیای میدان عتیق را از لحاظ بارفرهنگی ومیراثی بسیار سنگین تر از بعد اقتصادی آن دانست وافزود: این طرح برای شهرداری توجیه اقتصادی ندارد به طوری که اجرای آن کار ساده ای جهت احیا وبازسازی آثار تاریخی این کلان شهر نیست وحتی مغازه های آزادسازی وتملک گردیده در میدان عتیق قابل مقایسه با احداث فضاهای تجاری جدید نمی باشد.
گفتنی است طی چند ماه اخیر که طرح بزرگ احیای میدان عتیق به شکل بسیار دقیق و تحت نظارت متخصصان و کاربلدان امر هدایت می شود جریان رسانه ای مشکوک و البته بسیار ضعیفی در صدد زیر سوال بردن این حرکت بزرگ و ماندگار می باشد این در حالی است که اجرای این طرح مورد اسقبال قابل توجه رسانه های منصف و البته تاثیر گذار اصفهان و کشور قرار گرفته است.روزنامه های نصف جهان،اصفهان امروز،نسل فردا،زاینده رود و اصفهان زیبا به همراه هفته نامه های استانی اصفهان و همچنین روزنامه ها و نشریات سراسری و برخی مجلات تخصصی در کنار نشریات سایبر و برخی خبرگزاری های فعال در انعکاس اخبار اصفهان با درج سلسله گزارشاتی در خصوص احداث این طرح عظیم میراثی و فرهنگی از اجرای آن حمایت کرده و پیشرفت ۴۰ درصدی آن در طی مدت کمتر از ۸ ماه را ستوده اند.همچنین چندی پیش رسانه ملی با پخش گزارشاتی از روند اجرای این طرح نظرات متخصصان امر را جویا شد که همگی اجرای آن با این حجم را تایید و نشانه جسارت و عزم شهرداری برای حل مشکلات بافت فرسوده اصفهان دانستند.
در مقابل این حجم قابل توجه همراهی و حمایت رسانه های استانی و کشور ی که همواره به عنوان عاملی تاثیر گذار و محرک در پیشبرد برنامه های مختلف مدیریت شهری اصفهان مطرح بوده است یکی دو رسانه با زیر سوال بردن تلاش خدمت گذاران مردم در شهرداری اصفهان در اجرای این طرح سعی در برعکس نشان دادن نیت اصلی اجرای آن داشته اند.
گفتنی است در این رابطه با جمع آوری مستندات مروبط به نیت برخی افراد در خصوص خبرسازی و شایعه پراکنی در زمینه این طرح،اقدامات حقوقی لازم در حال انجام است تا از هرگونه ایجاد شبهه و نگران ساختن مردم شهر اصفهان جلوگیری به عمل آید.