پایگاه تحلیلی - خبری نظرآنلاین

رسانه راهبردی - انتقادی پژوهشکده نظر

بازمهندسی قنات های تهران

چکیده: زهرا نژادبهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به بحث قنات و کاریزها بر بازمهندسی قنات ها، به عنوان کاراترین و مهندسی‌ترین روش انتقال آب تأکید کرد.

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران زهرا نژاد بهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران که از سال 1380 به عنوان معاون فرماندار، به واسطه مسئولیت هایش با بافت فرسوده و مسائل مربوط به آن در مواجه بوده با نگاهی واقع گرایانه به فرسودگی و ناکارآمدی بافت، می گوید «آنچه بافت را ناکارآمد می کند نه اقتصاد و نه سیاست که از ارزش افتادن سکونت است».

زهرا نژادبهرام با اشاره به بحث قنات و کاریزها (موضوع مورد بحث در پانل صرفه جویی در مصرف آب)، ضمن تاکید بر توجه بیشتر به این بحث، گفت: «بیشتر قنات ها در مرکز شهر بودند و به واقع، آن فرهنگ های اجتماعی قابلیت نشر و توسعه داشته اند که آب در آن جا جریان داشته؛ هر جا که آب بوده، توسعه و رونق اقتصادی هم بوده و هر کسی که آب را در دست دارد، قدرت دارد. در این میان، کاراترین و مهندسی ترین روش انتقال آب قناتها بوده اند. ایران مبدع قنات در مناطق مختلف مرکزی و شرقی آن بوده.»

بازمهندسی قنات های تهران

به گفته عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، قنات قدرت سیاسی است که در زیر زمین جاریست؛ «انتقال آب از زیر زمین به روی زمین یعنی انتقال قدرت سیاسی به روی زمین. اگر پیش از این قدرت در دست افراد آب رسان بوده، با شکل گیری دولت مدرن و ایجاد سدها، مالکان آب (این قدرت سیاسی) دولت ها شدند.»

به گفته نژادبهرام، به این دلیل که دیگر قنات ها مورد استفاده نبودند، از میان رفتند و قرار شد دولت آب را پشت سدها جمع کرده و در قالب آب لوله کشی در اختیار مردم قرار دهد و این در حالی بود که هنوز بخش قابل توجهی از مردم تمایل داشتند آب مصرفی شان را به همان شیوه قدیمی قنات، تامین کنند.

نژادبهرام در پانل صرفه جویی در مصرف آب که با پرسش از صاحبنظران و افراد متخصص همراه بود با تاکید بر بازمهندسی قنات ها، گفت: «ایران کشوری است که زمانی که تمدن و مهندسی وجود نداشت، تمدن و مهندسی به وجود آورد، ایرانی که سابقه مهندسی آب و ایجاد تاسیسات آب در حدود چندین هزار سال گذشته را داشته است.» گفتنی است دبیرخانه آب های تهران با حمایت از شهرداری منطقه 12، برگزارکننده این برنامه در تماشاخانه سنگلج بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *