پایگاه تحلیلی - خبری نظرآنلاین

رسانه راهبردی - انتقادی پژوهشکده نظر

آخرین وضعیت تالاب‌ها در ایران

چکیده: زمزمه‌هایی در مجلس شنیده می‌شود که اعتبارات مربوط به احیای تالاب‌ها به مدیریت سیل اختصاص یابد. با توجه به آبگیری تالاب‌ها این تصمیم درستی نیست.

مدیرکل دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط‌زیست در تشریح آخرین وضعیت تالاب‌ها در کشور پس از سیل  اخیر گفت: «هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی در هور العظیم دریافت نشده است». در نشست خبری‌ای که ۲ اردیبهشت به مناسبت روز «جهانی زمین» در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد باقرزادۀ کریمی، مدیر کل دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست گفت‌: «زمزمه‌هایی در مجلس شورای اسلامی شنیده می‌شود که  اعتبارات مربوط به احیای تالاب‌ها به مدیریت سیل اختصاص یابد. این تصمیم درستی نیست چون تالاب‌ها در چنین شرایطی که آب به آن‌ها وارد شده است نیاز به مدیریت و اجرای برنامه‌ها با جدیت دارد». وی افزود: «مدیریت تالاب‌ها در محورهای لای‌روبی ورودی، تعیین حد بستر، مدیریت گونه‌های مهاجم، تعیین نیاز آبی، پایش ایستگاه‌های هیدرومتری، ایجاد سامانه‌های آنلاین و تداوم بحث مدیریت زیست‌بومی باید مورد توجه قرار گیرد».

باقرزاده کریمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید بر آب‌گیری برخی تالاب‌ها، اظهار کرد:« نباید هیچ یک از محورهای احیا و حفاظت تالاب‌ها متوقف شود. در شرایط کنونی باید یک نگاه جامع در مورد حفاظت تالاب‌ها اعمال شود و این مقطع بزنگاه مدیریت و احیای تالاب‌ها است».

آخرین وضعیت تالاب‌ها در ایران

وی با اشاره به این که در شرایط کنونی حق‌آبه تالاب‌ها جدی‌تر مطرح شده است، گفت: «وزارت نیرو ۱۱ میلیارد متر مکعب آب را برای محیط‌زیست کنار گذاشته است. باید دقت کنیم برای دریاچۀ نمک که هشت استان از آن تأثیر می‌پذیرند و ۲۵ میلیون جمعیت در حواشی آن وجود دارد و ۳۰ درصد اقتصاد کشور به این حوزه وابسته است، تنها ۱۵۴ میلیون متر مکعب آب به عنوان سهم تعیین شده است. در حالی که جاجرود، کرج رود، قره‌سو و قم‌رود همچنین هشت تالاب به این حوزه وابسته هستند. سازمان حفاظت محیط زیست باید ضمن مهندسی دقیق این ۱۵۴ میلیون متر مکعب آب، نیاز آبی کلیه مناطق را تشریح و اعلام کند». مدیر کل دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت تالاب‌ها با اشاره به این که یک فهرست ۴۵ تایی از تالاب‌های تحت تأثیر خشکسالی تهیه شده که وضعیت آن‌ها مرتباً رصد می‌شوند، اظهار کرد: «متوسط خشکی این تالاب‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده است که بعد از سیل‌های اخیر به طور متوسط به ۲۵ درصد رسیده است». وی در پایان در پاسخ به سؤالی در مورد ورود آلودگی نفتی در خوزستان و هورالعظیم، اظهارکرد: «آبگیری هورالعظیم به صورت کامل انجام شده است و هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی نفتی از سوی محیط زیست استان دریافت نکرده‌ایم. وزارت نفت نیز وقوع آلودگی نفتی را در این منطقه رد می‌کند».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *