مسامحه پلیس راهور و اثرات آن بر کیفیت منظر شهری
رعایت مقررات حمل و نقل یکی از مولفه های اصلی تامین نظم و به دنبال آن افزایش کیفیت منظر شهری محسوب می شود. در شهر تهران و بسیاری از شهرهای دیگر ایران پلیس راهور مسئولیت نظارت بر رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی را بر عهده دارد. سوالی که مطرح می شود این است که عدم موفقیت پلیس راهور در ایفای نقش خود چه تاثیری بر تحقق اهداف نهاد شهرداری خواهد داشت؟
متاسفانه در بسیاری از معابر شهر تهران شاهد مسامحه، عدم برخورد و عدم نظارت آگاهانه پلیس راهور بر عملکرد متخلفین هستیم. به ویژه در مناطق تجاری، پارک عمود بر خیابان و پارک دوبل و ایجاد سد معبر، بسیار متداول است. برای مثال حضور یک پارکبان مقابل رستوران ها، سوپرمارکت ها و شیرینی فروشی ها و غیره که مشتریان را مجبور به پارک بصورت عمود بر خیابان می کنند و با استفاده از موانع دوکی شکل به سایر خوردروها اجازه پارک نمی دهند، تصویری آشنا، متدوال و در عین حال بر هم زننده نظم عمومی و خلاف قانون است.
چنین تصاویر و اتفافاتی در سطح شهر تهران چنان رایج است که عدم آگاهی پلیس راهنمایی و رانندگی تصوری کودکانه به نظر می رسد. در این بین مسامحه پلیس راهنمایی و رانندگی با متخلفین پدیده ای روشن و غیرقابل انکار است. این ادعا زمانی پر رنگ تر می شد که بصورت شفاف گزارش های مردمی و تماس های گرفته شده با سامانه پلیس صد و ده در این خصوص مورد بررسی قرار بگیرد.
از آنجایی که سد معبر، ترافیک، شلوغی و آشوب به شدت به ایجاد استرس، فشارهای روانی، ایجاد احساس عدم امنیت و در نهایت کاهش کیفیت منظر شهری و کیفیت زندگی در شهر می انجامد، و شهرداری تهران مسئول اصلی کنترل و تامین این شاخص ها در سطح شهر می باشد، به نظر می رسد همکاری و تعامل بیشتری در این خصوص بین شهرداری و پلیس راهور مورد نیاز است. شهرداری موظف است به نمایندگی شهروندان بر فعالیت های پلیس راهور نظارت داشته باشد و مطالبات مردم را بصورت رسمی دنبال کند در غیر این صورت هرگز بدون همکاری موثر پلیس راهور قادر به اداره شهر نخواهد بود.