با فرا رسیدن ایام اربعین و پیادهروی شیعیان به سوی کربلا، از جدیدترین طرح دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) رونمایی شد.
در این طرح گروهی از مردم در دشتی بیآب و علف، راهی را طی میکنند تا از دروازه ای بگذرند. اطراف دروازه از دیوار خبری نیست و همین امر نشانی از نمادین بودن این دروازه دارد. بالای دروازه در تصویر بریده شده و نمیتوان آیات بالای دروازه را خواند اما در کتیبه کوچکی که در سردر دروازه قرار دارد نام حسین قابل تشخیص است و با دقت بیشتر میتوان «باب الحسین» را در آن تشخیص داد. دیواره دروازه با کاشیهای آبی منقوش سبک ایرانی تزیین شده و کاملاً در تقابل با لامپهای سفیدی است که برای زیبا کردن یا روشنایی در سردر و کناره های داخلی دروازه نصب شده است. حضور این لامپها در سردر دروازه ای نمادین، ماهیت این بنا را به فضایی غیرروحانی و کاسبکارانه تقلیل داده و طراح میتوانست لامپهای سفید را از این دروازه حذف نماید.
دروازه، انسانهای داخل تصویر را به دو گروه تقسیم میکند. گروه اول مردمی که پوشش متنوعی دارند. زن و مرد و پیر و جوان در میان ایشان قابل تشخیص است. در دستان بعضی پرچمهایی که نماد کشورهای مختلف است وجود دارد. انگار ایشان نماینده ای از کشور خویش هستند.
گروه دوم کسانی هستند که از میان دروازه گذشته اند و پس از عبور از دروازه، پوشش آنها سیاه می شود و همه پرچمها به پرچمی قرمز رنگ تبدیل می شود که در میانه آن نام حسین نگاشته شده است.
شعار این طرح، «الحسین یجمعنا» است. یعنی «حسین ما را (در کنار هم) جمع می کند» و طرحی که ارائهشده بر این امر تأکید دارد که هر انسانی با هر ملیت و قومیتی، وقتی صحبت از عزاداری برای امام حسین باشد، با دیگران متحد و یکپارچه می شود و این یکپارچگی در پوشش و پرچم نشان داده شده است. شعار «یجمعنا» در زبان عربی بیشتر برای ماه رمضان استفاده می شود و مخاطب عرب زبان این شعار را وابسته به ماه رمضان می داند. بهتر بود شعار دیگری همچون «مصباح الهدی» و «سفینه نجات» انتخاب می شد.
مهمترین اشتباه طراح، عدم نمایش قومیتهای مختلف شیعی است. یعنی گرچه پرچم افغانستان در تصویر دیده می شود اما هیچ انسانی که نماد افغان شیعه باشد در تصویر دیده نمی شود. در مورد قومیتهای دیگر نیز چنین نقدی به این طرح میتوان داشت. پرچمهای کشورهای مختلف حضور دارند اما قومیتهای مختلف در تصویر دیده نمیشوند. انگار همه انسانهای حاضر در تصویر ایرانی هستند و به شیوه ایرانیان لباس پوشیده اند. اشتباه دیگر انتخاب پرچمهایی و عدم انتخاب پرچمهایی است. حضور پرچم فلسطین سؤال برانگیز است. نه این که چرا پرچم فلسطین با اکثریت مردم سنی مذهب در طرح حضور دارد بلکه چرا پرچم دیگر کشورهای اسلامی حذف شده که مهمترین آنها پرچم عربستان است. اگر پرچم به عنوان نماد دولت نشان داده شده، چرا پرچم آمریکا در تصویر دیده می شود؟ و اگر پرچم نماد یک ملت است، چرا پرچم کشورهای اسلامی که مهمترین آنها عربستان است در تصویر حضور ندارند؟