آپارتمان های امروزی و انقطاع از طبیعت
ساخت آپارتمان در تهران با معضلاتی چون اقتصادی و محدودیت زمین نمیتوان مسکنی با تمام کیفیتهای فضایی خانههای سنتی جهت ارتباط بیشتر با طبیعت طراحی و تولید کرد.
ساخت آپارتمان در تهران با معضلاتی چون اقتصادی و محدودیت زمین نمیتوان مسکنی با تمام کیفیتهای فضایی خانههای سنتی جهت ارتباط بیشتر با طبیعت طراحی و تولید کرد.
آزادسازی تملک اراضی موات و تغییر کاربری، اصلاح بودجه و ساختارهای اقتصادی و وامهای بانکی از نظر منتقدین راهکارهای واقعی تر و تحقق پذیرتر از مسکن حداقلی هستند.
با وجود عدم ارتباط اجتماعی آپارتمان های امروزی ساکنان آن به محل سکونت خود، بیشتر به عنوان خوابگاهی جهت گذران زندگی می نگرند تا محلی ایجاد پیوند و تعلق خاطر.
ضوابط برداشتن محدویت ارتفاع در بافت ناپایدار شهری آیا می تواند برای به حرکت درآمدن ساخت و ساز در بافت ناپایدار شهر تهران کافی باشد؟
توجه به ظرفیت فضای میانی ساختمان های مسکونی همچون بام ساختمان ها و استفاده بهینه از آنها بخش قابل توجهی از عدم مطلوبیت فضای بسته آپارتمانی را جبران نمود.
مساله ساخت انبوه مسکن توسط دو گروه انبوه سازان ایرانی یا واگذاری ساخت به انبوه سازان چینی در دولت سیزدهم مطرح شده است. موضوعی که از وجوه مختلف قابل بررسی است
حضور دولت در ساخت مسکن انبوه به عنوان رقیب جدی در بازار مسکن ضمن تداخل در روند ساخت و ساز موجود، سیگنال ناخوشایندی را در بازار به همراه دارد.
مطلوبیت سکونت در مجتمع های مسکونی را می توان با برگزاری بازارچه های داخلی در میان فضاهای مختلف ارتقاء داد.
کیفیت سکونت در مجتمع های مسکن مهر با افزایش مشارکت اجتماعی ساکنین، ارتقاء خواهد یافت.
وجود شفافیت در آمار مسکن و اطلاعات درست در بخشهای مختلف آن، از شروط اساسی برنامه ریزی مسکن است.
محاسبات فعلی مسکن طبق آمار واقعی نبوده و بر اساس تقاضا است و نوسازی مسکن در بافت فرسوده شهری و روستایی در این آمار لحاظ نشده است.
اگر در طرح مسکن دولت سیزدهم، مفهوم کیفیت تنها به معماری و ساخت تقلیل یابد و ساختارهای کالبدی – اجتماعی نادیده گرفته شود، سرنوشت آن بهتر از مسکن مهر نخواهد بود.